Κύριο μέλημα της εταιρίας είναι η δημιουργία μελετών φωτισμού που προσφέρουν σε κάθε πελάτη, ιδιώτη, εταιρία ή οργανισμό, καινοτόμες και μοναδικές λύσεις φωτισμού με στόχο την υψηλή οπτική αισθητική και ποιότητα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και κατανοώντας τις προθέσεις και επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε έργου, το λειτουργικό κόστος  και την βιωσιμότητα, δημιουργούμε εξειδικευμένες προτάσεις για κάθε περίπτωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας και η έμπειρη ομάδα μας αποτελούμενη από εξειδικευμένους επιστήμονες στο φωτισμό θα καταρτίσει για εσάς πλήρη τεχνοοικονομική μελέτη ώστε να γνωρίζετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και οικονομικά μεγέθη για να αξιολογήσετε την επένδυση σας και να πάρετε τη σωστή απόφαση.

led

Ο όρος LED σημαίνει Light Emitting Diode, δηλαδή, σε ελεύθερη απόδοση, δίοδος εκπομπής φωτός. Οι δίοδοι εκπομπής φωτός (LED) είναι πηγές φωτός κατάλληλων ημιαγωγών, που με την εφαρμογή μιας ορισμένης τιμής τάση, έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν το ηλεκτρικό ρεύμα που διέρχεται από αυτές σε ορατό φως.

Δηλαδή, τα LED λειτουργούν τελείως διαφορετικά από τους γνωστούς σε όλους μας λαμπτήρες νήματος (πυράκτωσης και αλογόνου), τους λαμπτήρες φθορισμού εκκένωσης και τους λαμπτήρες εκκένωσης.

meleti.fotismou

Η χρήση των υπολογιστικών προγραμμάτων για τις μελέτες φωτισμού είναι πλέον εκτός από σημαντική και αναγκαία. Το πρότυπο EN 12464 1 για τον εσωτερικό φωτισμό δίνει στο μελετητή όλα τα αναγκαία όρια φωτισμού, για να υπάρχει όχι μόνο οπτική άνεση στο σχεδιασμό φωτισμού αλλά και η απαραίτητη εξοικονόμηση από τυχόν υπερβολές, καθώς η μελέτη φωτισμού είναι υποχρεωτική σύμφωνα με νόμο (ΚΕΝΑΚ ΦΕΚ 407 Δ6/Β/5825), όπως και η συμμόρφωσή της με τα πρότυπα.

Η δυσκολία του μελετητή να κατανοήσει και να επιλέξει τα κατάλληλα ποιοτικά και ποσοτικά όρια και να πραγματοποιήσει έναν ορθό υπολογισμό μειώνεται με τη χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων. Στις βάσεις δεδομένων τους υπάρχουν τα απαραίτητα όρια και οι περιορισμοί ανάλογα με τη χρήση των χώρων τόσο για τον εσωτερικό όσο και για τον εξωτερικό φωτισμό.

all led

Βασικές αρχές

Το χρώμα του φωτός που εκπέμπεται εξαρτάται από την χημική σύσταση του ημιαγώγιμου υλικού που χρησιμοποιείται, και μπορεί να είναι υπεριώδες, ορατό ή υπέρυθρο. Το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπεται και κατά συνέπεια το χρώμα του, εξαρτάται από το χάσμα ενέργειας των υλικών, τα οποία χρησιμοποιούνται για την δημιουργία του περάσματος p-n, όπου:

  • p = Υλικό νοθευμένο με αποδέκτες
  • n = Υλικό νοθευμένο με δότες